23 Şubat 2012 Perşembe

Rayka&Ari çiftinin faşadura davetini Spatula organize etti...


Hazırlık aşaması müthiş keyifliydi. Davet sahibiyle zevklerimiz de birebir örtüşünce işim çok daha kolay oldu.Kendisi benden orta masa süsü olarak Galvaniz Kova içerisinde body şeklinde kurabiyeler ve şeker köşesi istedi. Geri kalan yaratıcılık tabi ki bana kalmıştı. İşe daha önce kafama koyduğum renkli rafyaları sunmakla başladım. Renkler kovaya enerji verdi. Aynı tonda hazırladığım çubuklu body kurabiyeler de bütünlüğü sağladı.

Şeker masasına, bebek için yazılacak küçük notların asılabileceği bir ağaç kullanmayı önerdim. Renkli drajeler için, kendi koleksiyonumda olan eski ayaklı objeleri kullanmayı tercih ettim. Puset süren hamile kadın tasarımını, hem şeker kutularında hemde su şişe etiketlerinde kullandım. Barın üzerinde duran yıldız kesim tasarımla her şey yerli yerine oturmuş oldu. Evde hazırladığım renkli bezeler ve çubuğa sarılmış lolipoplar ile masa daha da renk kazanmış oldu. Ve tabi iki katlı pastam ile güne son noktayı koymuş oldum.

Mekan Ortaköy House Cafe
















18 Şubat 2012 Cumartesi

Temalı Doğum Günü Pastası yaş 33 - Kişiyi Anlatan Pasta


Kelimeler ile anlatmak gerekir mi bilmiyorum ama sanırım pastam 33 senenin özetini çıkarmış gibi gözüküyor...

Mutlu yaşlara Didar Aydın Hanım...




15 Şubat 2012 Çarşamba

Pastacılık Eğitimi Görüntüleri


Toplamda 2 gün süren pastacılık eğitiminin içeriğinde Pandispanya yapımı ve çeşitleri, Pastacı kremasının yapımı ve çeşitleri,şeker hamuru ve ekipmanların tanıtılması, şeker hamurunun renklendirilmesi, pandispanyanın katlandırılması ve şeker hamuru ile kaplanıp pasta haline getirilmesi. Üst detayların oluşturulması.




Alışverişkolik Pasta






11 Şubat 2012 Cumartesi

Kuş Yuvasında çiçek bahçesi Pasta


Çalışması müthiş keyifli bir pastaydı. Son dakika aklıma gelen rafya dan kuş yuvası da pastayla çok iyi uyum sağladı...