9 Haziran 2010 Çarşamba

Çilekli Beze Trifle (Strawberry Meringue Cream Trifle)



Beze İçin:
3 yumurta beyazı(içine kesinlikle sarısı gelmemeli)
320 gr pudra şekeri
125 ml kaynamış su
1/2 çay kaşığı tuz
Tüm malzeme köpük formuna gelene kadar çırpılır. Ben renkli olsun diye içerisine az miktarda yeşil gıda tozu attım.
Yağlı kağıda yayarak koyun ve 1 saat 10 -15 dakika 120 derecede pişirin.
500 gr çilek, ikiye bölünmüş
1 yemek kaşığı portakal suyu (arzu eden portakal likörü yada içki kullanabilir)
2 yemek kaşığı pudra şekeri
140 gr krema
200 gr yoğurt
Pudra şekeri, krema ve yoğurdu çırpın. Çilek ve portakal suyunu biraz bekletip resimdeki gibi ya da arzunuza göre dizin. Üzerine portakal kabuğu rendesiyle servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder