9 Mayıs 2010 Pazar

Greyfurtlu Kızarmış Pilav




Malzemeler:

4 yumurta
2 tatlı kaşığı Pirinç sirkesi
3 yemek kaşığı Soya Sosu
3 yemek kaşığı Fındık Yağı
75 gr çiğ Kaju Fıstığı
4 diş sarmısak, ince ince kıyılmış
6 adet taze soğan, diagonal olarak kesilmiş
2 adet havuç, şeritler halinde doğranmış
1 paket mantar, saplarıyla beraber doğranmış
3 yemek kaşığı Pirinç sirkesi
2 yemek kaşığı su
2 su bardağı pirinç (pişirmek için buhar makinesi kullanıyorum)
1 adet greyfurt

Acı Sos için:

1 adet greyfurt kabuğu rendesi ve 3 yemek kaşığı suyu
2 yemek kaşığı Pirinç sirkesi
1 yemek kaşığı Acı Chilli Sosu

Yapılışı:

Yumurtaları 1 tatlı kaşığı soya sosu ve pirinç sirkesiyle çırpın. Wok da 1 yemek kaşığı yağ ile omlet yapın.Kenara ayırın.

Kaju fıstıklarını aynı yerde 1-2 dakika kavurun ve kenara ayırın.

Kalan yağı Wok'a alın, taze soğan ve sarmısakları 2 dakika kavurun, havuçları ekleyin 4 dakika daha kavurun. Mantarları ekleyin 1-2 dakika kavurun ve 3 yemek kaşığı Pirinç sirkesi, kalan soya sosu ve suyu ekleyin.Sebzeler yumuşayıncaya kadar ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

Acı sos malzemelerini ekleyin, çok iyi karıştırın. Pişmiş pirinçleri(eklenen pirinçler soğuk olmalı), omleti ve fıstıkları ekleyin. 3-4 dakika pirinçler ısınana kadar çevirin.Servis zamanı...

Burada greyfurtların dilimlenmiş ve segmentlerinden ayrılmış olması gerekiyor. Segmentlerinden ayırma olayı etrafındaki zarın ve damarların çıkartılmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder