23 Mayıs 2010 Pazar

Kırmızı Soğanlı & Keçi Peynirli Milföy Tart













Hemen kısa bir tarifle anlatayım...
Yapımı kolay, lezzeti çok hafif hatta yanında birde roka salatası yaparsanız tam bir light yaz menüsü olacaktır.
Tartın orjinali kırmızı soğanlıdır fakat evde kırmızı soğan olmayınca günlerden de pazar olunca tart renk değiştirip Beyaz Soğanlı oldu...
500 gr Kırmızı soğanı 2 yemek kaşığı zeytinyağla 10 dakika orta ateşte kavurun, 300 gr ortadan ikiye bölünmüş mantar, 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve 2 yemek kaşığı kuru kekik ekleyip 3 dakika daha kavurup altını kapatın. Tuz ve karabiber serpip, soğumaya bırakın.Yarım paket milföy hamurunu yumuşayınca üstüste koyup tekrardan açarak, yuvarlak hale getirin. Kelepçeli kek kalıbını iyice yağlayıp milföyü döşeyin.(ben resimde kalıbın duvarlarını örtecek şekilde yağlı kağıt kullanmayı tercih ettim, yapışma ihtimaline karşı)
Malzemeyi eşit şekilde dağıtın yaklaşık 120 gr keçi peynirini ekleyin. Üzerine bir çırpılmış yumurta sürün, 220 derecede 30 dakika pişirin.
Denemenizi tavsiye ederim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder