25 Eylül 2010 Cumartesi

Körili Sebze (Vegetable Curry with Yogurt)


Malzemeler

2 yemek kaşığı fındık yağı
20 gr taze zencefil, rendelenmiş
3 taze soğan, doğranmış
5 diş sarmısak, doğranmış
1 adet sivri acı biber, doğranmış
1/4 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı garam masala
1 yemek kaşığı Köri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
300 gr yeşil elma, rendelenmiş
1 yemek kaşığı limon suyu
500 ml su, varsa sebze suyu
500 gr çiçeklere ayrılmış karnıbahar
100 gr bal kabağı, kalın doğranmış
180 gr yeşil kabak, kalın doğranmış
150 gr ıspanak
200 gr yoğurt

Zencefil, soğan, sarmısak, biber, kakule, garam masala, köri ve zerdeçal aromaları çıkana kadar 2 yemek kaşığı yağda kavrulur.
Elmalar, sebze suyu ve limon suyu eklenip 5 dakika pişirilir.
Ispanak ve yoğurt hariç tüm sebzeler eklenip pişinceye(hafif diri kalmasında fayda var daha lezzetli oluyorlar) kadar beklenir. Ocaktan alınıp yoğurt ve ıspanaklar eklenip kapağı kapatılır. Servis için 15 dakka bekletilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder