26 Nisan 2010 Pazartesi

Fırında İspanyol Usulü Nohut - Pilav









Malzemeler:
3 su bardağı Haşlanmış Nohut (fırında da pişme süresi olacağı için biraz diri bırakabiliriz)
2 su bardağı ıslatılmış pirinç
(bu ölçüler tam terside olabilir 3 su bardağı pirince 2 su bardağı nohut hangisini daha çok sevdiğinize bağlı)
4 yemek kaşığı sıvıyağ
4-5 domates, küp küp doğramış
tuz karabiber
Toz kırmızı biber
2 baş sarmısak
Zeytinyağda ıslatılmış pirinçleri 5 dakika kavurun. Domatesleri (ben kabuğuyla birlikte kullanırım), tuzu ve karabiberi ekleyip 4-5 dakika daha kavurun. Haşlanmış nohut, kırmızı toz biberi de ekleyip, fırına koyacağınız kaba aktarın. Ben içi toprak olan kapları kullanmayı tercih ettim. Şimdi burada bir sarmısak olayı var ki oda şöyle olacak: resimde de gördüğünüz iki baş sarmısağı uç kısmını biraz keserek, karışımın ortasına doğru, iki tanesini aralıklı yerleştirin. Malzemenin hizasında su koyun ve fırına verin.
200 derecelik fırında su kendini çekene kadar pişirin. Su çekmesine rağmen pirinçler diri kalmışsa, sıcak su ekleyip pişirme süresini uzatabilirsiniz. Her pirinç markasının pişme süresi değişik olabilir.
Bilgi olarak Nohutlar bir gece önceden ıslatılır, ıslatma esnasında içine ben Karbonat koyarım, 1 tatlı kaşığı her bir ölçek için. Bunun sebebi hem Nohutların kararmasını önlemesi, hemde sebep olacağı mide gazını engelleyebilmesi:)
Servis sırasında arzu eden pişmiş sarmısakları yiyebilir, çok lezzetli oluyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder