1 Nisan 2010 Perşembe

Eli'nin Muhallebisi

1 lt Süt
100 gr Toz Şeker
50 gr Nişasta
3-4 yemek kaşığı Kakao
2 adet yumurta
50 gr tereyağ

Tüm malzeme kısık ateşte, sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 2-3 dakika mikserlenir.

Şimdi bu tarife göre kıvam yoğun oluyor, arzu eden nişasta oranını düşürerek daha sulumsu bir kıvam oluşturabilir. Aynı zamanda isteğe göre içerisine 500 gr vişne eklenebilir. Servis kaselerine alındıktan sonra üzerine toz şeker serpilip, fırının ızgara bölümünde 10 dakika fırınlanabilir.

Bu tarif en az hazır muhallebiyi karıştırmak kadar kolay, neden daha sağlıklı olanını tercih etmeyelim ki!

2 yorum:

  1. Canım merhaba...

    Tarifin adını ve linkini göndermen yeterlidir...
    Yani tarifi yazmana gerek yok ...

    Demetçiğim çikolata kullanman şart:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bu arada blogun hayırlı olsun canım ....

    YanıtlaSil