7 Mart 2010 Pazar

Adım adım ev yapımı Pizza






























İşte size ev yapımı Pizza...
125 gr un
1 tatlı kaşığı kuru maya
tuz
yarım bardak ılık su
Tüm malzeme bir kapta mayalandırılır. Ben bu miktarı 3 ile çarpıp yapıyorum, bize ancak yetiyor.
Tuz miktarını şu şekilde ayarlayabilirisiniz:
1 kg una 1 yemek kaşığı tuz kullanılır.
Maya köpürme şeklini alınca, malzemeleri hamur haline getirip, 1 saate yakın sıcak bir yerde, üzeri örtülü olacak şekilde hamurun kabarmasını bekliyelim.
Domates sosu için:
1 kutu doğranmış domates
kuru kekik
kuru fesleğen
4-5 diş sarmısak ve tuz
Tüm malzemeyi damak zevkinize göre çoğaltıp, azaltabilirsiniz.
Ocakta domatesler yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamuru, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine açın. Pizza sosunu eşit miktarda dağıtın ve üzerine istediğiniz miktarda, arzunuza göre malzeme koyun. Biz mantarlı tercih ediyoruz ve malzemeyi çigden koyuyoruz. 200 derece fırında 15 dakkaya yakın pişirin. Fırından çıkartıp, üzerine dilimlenmiş Mozzarella peyniri koyun. fırında peynirler eriyene kadar tutun. (asla peynirler renk almamalıdır)
Afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder