21 Mart 2010 Pazar

Falafel Burger








Falafel için:
2 dolu su bardağı haşlanmış nohut(benim su bardaklarım standartlara göre biraz daha büyük)
5 diş sarmısak
1 avuç maydanoz
1 avuç taze kişniş yada 1 yemek kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı karabiber
4 - 6 yemek kaşığı un yada ufalanmış ekmek
Nohutlar hariç tüm malzemeyi robottan geçiriniz. Nohutları ekleyip, çok püre haline getirmeden(tercihinize göre püre halinede getirebilirsiniz) robot işlemini tekrarlayınız. Buzdolabında 2-3 saat bekletip, malzemeye köfte şeklini verip, fırın tepsisine diziniz. 180 derece fırında üstü kızarana dek pişiriniz. Daha sonra yağsız tavaya çok az yağ ekleyip(her kızartmada 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ), önlü arkalı hafifçe kızartınız.
İster hamburger ekmeği arasına, ister lavaşlara yada pitalara koyarak servis yapınız. İçine koyacağınız garnitürleri sizin zevkinize bırakıyorum.
Humus yada yoğurtlu soslarla yemenizi tavsiye ederim. Mesela tahin, yoğurt, limon, dereotu karışımı denenebilir...
Hemen hemen tüm tariflerde falafelleri kızartarak tüketiyorlar ama ben fırınlanmışı tercih ediyorum. Tabiki kızartmaların tadı çok daha lezzetli oluyor:))))
İçine konan tüm baharatları, damak zevkinize göre miktarlarını çoğaltabilirsiniz ama eksiltmeyin derim...
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder