5 Mart 2010 Cuma

Zencefilli Kurabiye




Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve kabaca karıştırıp şekeri ekleyin. Yumurtaları ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir iki saat buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalıplarla kesip 180 derece 10 dakika fırınlayın.
NOT : 10 DAKİKA SONRA FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZDA KURABİYELER YUMUŞAK OLUYOR. ILIYINCAYA KADAR SERTLEŞİYOR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder