Mail:demethayon@hotmail.com Telefon: 0533 493 6060 http://www.facebook.com/group.php?gid=280243168346 KURABİYE ÖRNEKLERİNİ VE PASTA ÖRNEKLERİNİ, ETİKETLER KISMINDA; PASTA BY DEMET VE COOKIES BY DEMET ETİKETİ ALTINDA BULABİLİRSİNİZ. DOĞUM GÜNLERİ, BABY SHOWER, VİJOLA, FAŞADURA, SÜNNET VE DİĞER TÜM ORGANİZASYONLAR İÇİN ORGANİZASİON BY SPATULA YA BAKABİLİRSİNİZ.
5 Mart 2010 Cuma
Zencefilli Kurabiye
Alabildiği kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve kabaca karıştırıp şekeri ekleyin. Yumurtaları ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir iki saat buzdolabında dinlendirin.
Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalıplarla kesip 180 derece 10 dakika fırınlayın.
NOT : 10 DAKİKA SONRA FIRINDAN ÇIKARDIĞINIZDA KURABİYELER YUMUŞAK OLUYOR. ILIYINCAYA KADAR SERTLEŞİYOR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder