12 Mart 2010 Cuma

Sebzeli Zencefilli Noodle




Sebzeli Zencefilli Noodle

300g Egg Noodle
240g Havuç
240g Kabak
2 yemek kaşığı Susam yağı
1 adet kırmızı dolmalık biber, kabaca doğranmış
5 diş sarmısak, ezilmiş
4 yemek kaşığı doğranmış taze ZENCEFİL
1 demet roka
1 kutu bebek mısır
2 yemek kaşığı Hoi Sin Sos( makro veya migros da bulabilirsiniz)
1 yemek kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı su
Havuç ve kabaklar sebze soyucusuyla uzunlamasına dilimlenir.
Wok un içine sebzeler, susam yağı, sarmısak ve zencefil konup, havuçlar diriliğini kaybedene kadar yüksek ateşte kavrulur.
Doğranmış rokalar ve mısırlar eklenir.
Rokalar yumuşayınca haşlanmış noodle, soslar, mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı su eklenip, 4 dakkika daha pişirilip servis yapılır.
Denemeden geçmeyin derim...
1 servisde:
Yağ oranı: 3g
Lif: 3g
Kj: 895

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder