18 Mart 2010 Perşembe

Thai usulu buharda balık



Thai Usulu Buharda Balık
2 adet fileto balık (ben mezgit kullandım)
Ufak boy Zencefilin yarısı, soyulmuş ve doğranmış
2 diş sarmısak, doğranmış
1 adet mini acı kırmızı biber ( red chilli ), doğranmış
1 adet lime suyu ve kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı soya sosu
Balıkları folyo kağıdın üstüne koyduktan sonra, tüm malzeme üzerine sırayla yayılır. Folyo ile iyice kapatılır. Buhar makinasında 20 dakkika pişirilir.
Buhar makinanız yoksa, yağlı kağıda sararak fırında pişirmenizi tavsiye ederim.
Servis başına : 199 kcalories
protein: 29g
carbohydrate: 4g
fat: 7g
salt: 3.25g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder